Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μαχαλεπι λιβανεζικο(Γλυκο)

Υλικα:

2 λίτρα γάλα 
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος 0% λιπαρά
1 1/4 φλ.corn flour
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη με 1 κ.γ. ζάχαρη
1φλ. φιστίκια αιγίνης χονδροκοπανισμένα


Σιροπι:
3 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
3-4 κ.σ ανθόνερο

Εκτελέση:
  1. Διαλύουμε το corn flour σε 2 φλυτζάνια από το γάλα και το αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα , τοβαξω  σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει καλά η κρέμα, ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα, ή καλύτερα καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Όταν η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το φυστίκι Αιγίνης..
  1. Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
  2. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ανθόνερο για 5 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Σερβίρετε την κρέμα με σιρόπι.
Καλη επιτυχια!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου