Υλικά:
300 γραμ. Συκωτάκια κοτόπουλου
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Ρύζι Καρολίνα
1/2 κιλό Κυμά μοσχαρίσιο
1/2 φλ.τσαγ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1+ φλ.τσαγ. Κάστανα ψημένα (κομμένα κυβάκια)
1/2 φλ.τσαγ. Σταφίδες ξανθές
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (είχα στην κατάψυξη)
3/4 φλ.τσαγ. Κουκουνάρι (μόνο Κινέζικο υπάρχει πια)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά τα συκωτάκια.
Τα κόβουμε μικρά κυβάκια όταν κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με τα συκωτάκια και τον κυμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα (να ασπρίσει που λέμε).
Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε μερικά λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε 10', ανακατεύοντας , για να μη πιάσει στον πάτο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε ταψί (πυρέξ οβάλ έβαλα).
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα στήθη του κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.
Τα τοποθετούμε στην επιφάνεια της γέμισης, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μια ώρα. Στην μισή ώρα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Καλή Επιτυχία !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου