Υλικά:
125-150 γρ. κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκι)
1 βραστό αβγό, σε ψιλά φετάκια ή ροδέλες
5-6 φέτες σαλάμι μπίρας, κομμένες σε τέταρτα
5-6 κομμάτια λιαστή ντομάτα, χοντροκομμένα
1 πράσινη πιπεριά (για γεμιστά), σε λεπτές λωρίδες ή κυβάκια
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ:
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από ½ λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα δυνατή, τύπου Dijon
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε, αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα και ανακατεύουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Σε ένα σέικερ χτυπάμε τη βινεγκρέτ, περιχύνουμε τα ζυμαρικά, τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Tips
Το τριμμένο τυρί δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και απαραίτητο.
Κυβάκια γραβιέρας ταιριάζουν επίσης.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
125-150 γρ. κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκι)
1 βραστό αβγό, σε ψιλά φετάκια ή ροδέλες
5-6 φέτες σαλάμι μπίρας, κομμένες σε τέταρτα
5-6 κομμάτια λιαστή ντομάτα, χοντροκομμένα
1 πράσινη πιπεριά (για γεμιστά), σε λεπτές λωρίδες ή κυβάκια
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ:
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από ½ λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα δυνατή, τύπου Dijon
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε, αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα και ανακατεύουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Σε ένα σέικερ χτυπάμε τη βινεγκρέτ, περιχύνουμε τα ζυμαρικά, τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Tips
Το τριμμένο τυρί δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και απαραίτητο.
Κυβάκια γραβιέρας ταιριάζουν επίσης.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου