Υλκά:
1 Κg ακτινίδια
3 1/2 κούπες ζάχαρη
3 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Τα ακτινίδια που θα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να μην είναι ούτε πολύ άγουρα αλλά ούτε και πολύ ώριμα.
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα βαθιά και τα λιώνουμε με τη ράβδο-μπλέντερ.
Ρίχνουμε νεράκι, περίπου 1 φλυτζάνι του τσαγιού και την ζάχαρη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν αφρίσει, με μια κουτάλα (όχι τρυπητή) αφαιρούμε τον αφρό.
Βράζουμε για περίπου 15΄, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τη βάζουμε ζεστή στα ζεστά βάζα, κουμπώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν βάζοντάς τα ανάποδα.
Στο μεταξύ, έχουμε αποστειρώσει τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε ως εξής:
Τα σαπουνίζουμε, τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στη σχάρα του φούρνου, στρώνουμε μια πετσέτα και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα. Τα αποστειρώνουμε στους 110 βαθμούς για 15΄. Τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστούμε, για να παραμένουν ζεστά.
Προσοχή, όταν τα πιάσετε για να μην καείτε, χρησιμοποιήστε γάντι κουζίνας.
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου