Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Καζάν ντιπϊ ( πολίτικο)...


Υλικά :
2 λίτρα γάλα
500 γρ. ζάχαρη
3-4 βανίλιες
200 γρ. νισεστέ
400 γρ. νερό ή γάλα

για τη μαρέγκα
1 ασπράδι
1 κ.σ. ζάχαρη
ελάχιστη σόδα

Για γαρνίρισμα: κανέλα και τρίμμα από φιστίκι αιγινης

Εκτέλεση
:
Χτυπάμε το ασπράδι με τη ζάχαρη και τη σόδα σε μαρέγκα σφιχτή.
Απλώνουμε όλη τη χτυπημένη μαρέγκα στον πάτο ένος
ταψιού 22x32εκ.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
και ψήνουμε μέχρι να σκουρύνει πολύ καλά (όχι να καεί)
περίπου 10-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Ελέγχουμε πολύ τακτικά μέχρι να το φέρουμε στο σημείο
που θέλουμε χωρίς να το κάψουμε.
Όταν είναι έτοιμο,βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το
αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Μετράμε το γάλα και ζυγίζουμε τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις βανίλιες.
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
μέχρι να πήξει.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με την ψημένη μαρέγκα.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές
ώρες πριν το σερβίρουμε,για να κρυώσει πολύ καλά!!!
Σερβίρουμε το γλυκό γυρίζοντας το το πάνω κάτω

 Καλη επιτυχια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου