Υλίκα:
300 γραμμάρια μανιτάρια
1 κιλό πατάτες μεγάλες
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ βούτυρο φυτίνη
αλάτι, πιπέρι
½ δόση κρέμα μπεσαμέλ
μία κούπα τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, κασέρι), λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις αδειάζουμε με το μαχαίρι (ώστε να πάρουν μορφή βάρκας). Σε ζεστό νερό με αλάτι τις βράζουμε ελαφρώς, προσέχοντας μη διαλυθούν. Τις βουτυρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με μανιτάρια ως εξής: σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά τους.
3. Γεμίζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω μία κουταλιά μπεσαμέλ.
4. Η μπεσαμέλ γίνεται ως εξής: σοτάρουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο με 7 κουταλιές αλεύρι και προσθέτουμε 1 κιλό γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να δέσει η κρέμα, προσθέτουμε 3 αυγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει κρούστα.
5. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με φρυγανιά, τυρί και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν.
6. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.
Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα μπεσαμέλ και να πασπαλίσουμε το φαγητό μόνο με τα τυριά.
Καλή Επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου