| Υλικά :
600 γραμ κιμά
½ φραντζόλα του ½ κιλού μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 αβγά
1 κουτ γλυκού τριμμένο κύμινο
1 ½ κουτ γλυκού ρίγανη
1 ποτήρι του λικέρ ούζο
αλεύρι για το αλεύρωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
|
|
Εκτέλεση:
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί.
Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό
Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται τη βγάζουμε τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά
μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε τα αβγά , το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά
για μια τελευταία φορά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο.
Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα. Συνοδεύετε τα με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Καλή Επιτυχία!!!! |
| |
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου