Αρχική σελίδα - Ηome page

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι....

Υλικά:
1 κιλό πορτοκάλια-4 μεγάλα( χονδρόφλουδα)
1,5 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι (χυμό)
1 ποτήρι νερό
2 χαρτάκια βανίλια

Εκτέλεση:
Διαλέγουμε μεγάλα χονδρόφλουδα πορτοκάλια.
 Τα πλένουμε καλά και τα  ξύνουμε με ψιλό τρίφτη.
Τα βάζουμε στη συνέχεια σε μία μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό και τα βράζουμε να μαλακώσουν καλά. Περίπου 1 με 1,5 ώρα σε μέτρια φωτιά.
 Οταν βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό. Θα μείνουν μέσα στο κρύο νερό περίπου 10 ώρες. Κάθε 2 ώρες αλλάζουμε το νερό.
. Σκουπίζουμε τα πορτοκάλια από το νερό και κόβουμε το κάθε πορτοκάλι σε 4 μεγάλες φέτες και την κάθε φέτα σε δύο κομμάτια. Έτσι κάθε πορτοκάλι θα βγάλει 8 κομμάτια
Με κοφτερό μαχαίρι ή με ψαλίδι κόβουμε τις πέτσες και τοποθετούμε τα τεμάχια σε πιατέλα κατά σειρές με την ψίχα προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα αφήνουμε να σταθούν μία νύχτα.
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό και το υγρό που έβγαλαν τα πορτοκάλια. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι. Αφού κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα και τα πορτοκάλια. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει το γλυκό, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού τη βανίλια και αφήνουμε το γλυκό να πάρει 1-2 βράσεις. Αφού κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.
 Αν δεν δέσει καλά το σιρόπι την άλλη μέρα το βάζουμε πάλι για λίγη ώρα.
Το μαζεύουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα και το φυλάξουμε σε δροσερό μέρος

Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου