Αρχική σελίδα - Ηome page

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και φρέσκο τυρί κρέμα!......


 Υλικά:
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
300 γρ ρύζι arborio (είναι ιδανικό για ριζότο αλλά αν δεν βρείτε χρησιμοποιείστε καρολίνα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
250 γρ φρέσκο τυρί κρέμα
200 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 λίτρο ζωμός κότας
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να
μαλακώσει και ρίχνουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει πολύ καλά, (σχεδόν θα ψηθεί γιατί είναι πολύ ψιλοκομμένο) και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Σοτάρουμε ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.  Αφήνουμε ακόμα 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό αν δεν έχουμε ζωμό) λίγο λίγο, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
Προσθέτουμε  λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα αν θέλουμε, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15 περίπου λεπτά (αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο μόνο νεράκι για να μην μας κολλήσει).
Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα για να σταματήσει άμεσα να βράζει κι άλλο το ρύζι από τη θερμοκρασία του.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου