Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο παστό 1 κιλό φρέσκα σέσκουλα 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο 5 σκελίδες σκόρδο | 1 κ.σ.πελτε | χυμό 1 λεμονιού αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση: |
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες, τον ξαλμυρίζουμε καλά σε νερό, αλλάζοντάς το κάθε 2-3 ώρες για να ξαλμυρίσει καλά. Τον σουρώνουμε, τον καθαρίζουμε από τα φτερά, τα κόκαλα και τις πέτσες, τον ξεπλένουμε καλά και τον στεγνώνουμε.
| ||
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
| ||
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέσκουλα, τα χοντροκόβουμε και τα μαραίνουμε μαζί με τα κρεμμύδια μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο νερό τον πελτέ αλατίζουμε ελαφρά και μέσα στη κατσαρόλα και πάνω στα σέσκουλα τοποθετούμε τις φέτες του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
| ||
Μαγειρεύουμε περίπου για 30-40 λεπτά και περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ενός λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
| ||
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου