Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μπακαλιάρος πλακί με σέσκουλα .....


Υλικά:

1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1 κιλό φρέσκα σέσκουλα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
5 σκελίδες σκόρδο 
 1 κ.σ.πελτε χυμό 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες, τον ξαλμυρίζουμε καλά σε νερό, αλλάζοντάς το κάθε 2-3 ώρες για να ξαλμυρίσει καλά. Τον σουρώνουμε, τον καθαρίζουμε από τα φτερά, τα κόκαλα και τις πέτσες, τον ξεπλένουμε καλά και τον στεγνώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέσκουλα, τα χοντροκόβουμε και τα μαραίνουμε μαζί με τα κρεμμύδια μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο νερό  τον πελτέ αλατίζουμε ελαφρά και μέσα στη κατσαρόλα και πάνω στα σέσκουλα τοποθετούμε τις φέτες του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.

Μαγειρεύουμε περίπου για 30-40 λεπτά και περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό ενός λεμονιού. 
Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου