Αρχική σελίδα - Ηome page

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Χαλβάς Της Νίκης .....Ο Καλύτερος...!!!!!!!!!!!!


Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο η σπορέλαιο
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψηλό
Κανέλα 1 κ.γ. σκόνη
Γαρύφαλλο 1/2 κ.γ. σκόνη
1/2 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα δυο

Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
Κανέλα 1κγ.
Γαρύφαλο 1 κγ.

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη  και τα μυρωδικά για 2-3’. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε  τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην μας καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και  προσθέτουμε το σιρόπι και το βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί και να ξεκολλάει από το πάτο τις κατσαρόλας. Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φαρμάκια  Ξεφορμάρομαι σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με  κανέλα και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου