Αρχική σελίδα - Ηome page

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κοτόπουλο με Μουστάρδα ( Ελαφρύ )



Υλικά
2 μικρά στήθη κοτόπουλου χωρίς λίπος
1 φλιτζ. Νερό
2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές μαργαρίνη
1/2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλάκι πιπέρι χοντροκαμωμένο
Αλάτι
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/3 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160
2. Κόβουμε στα δυο κάθε στήθος, βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε μια σανίδα και τα κοπανάμε μέχρι πάχος 1,5 εκ
3. Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από 3 λεπτά για κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε μια ρηχή χύτρα του 11/2 λίτρου
4. Βάζουμε το κρασί, το νερό, τη μουστάρδα, το άνηθο  το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Τα χύνουμε πάνω στο κοτόπουλο στη χύτρα. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό. Ρίχνουμε κουταλιές από τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου