Υλικά:
Για τη βάση:
180 γραμμ. αλεύρι
60 γραμμ. ζάχαρη
80 γραμμ. Βούτυρο
1 κρόκος
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα της τάρτας
Για τη γέμιση:
350 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμ. καρύδια πεκάν
100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
125 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μέλι
180 γραμμ. αλεύρι
60 γραμμ. ζάχαρη
80 γραμμ. Βούτυρο
1 κρόκος
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα της τάρτας
Για τη γέμιση:
350 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμ. καρύδια πεκάν
100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
125 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μέλι
Ετοιμάζουμε τη βάση:
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέστε το βούτυρο. Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 26 εκ. και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες 22 εκ. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρουνάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε τα αβγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καρύδια. Απλώνουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα καρύδια πεκάν. Ψήνουμε στους 190° C για 40'. Σερβίρετε αφού έχει κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέστε το βούτυρο. Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 26 εκ. και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες 22 εκ. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρουνάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε τα αβγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καρύδια. Απλώνουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα καρύδια πεκάν. Ψήνουμε στους 190° C για 40'. Σερβίρετε αφού έχει κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου