Αρχική σελίδα - Ηome page

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα...


Υλικά:

160γρ. βούτυρο
200γρ. Zάχαρη Kαστανή
50ml γάλα πλήρες
320γρ. Φαρίνα
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
80γρ. πούδρα αμυγδάλου
1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη

Για το γλάσο:

300γρ. Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες

Εκτελαση:

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια τη Φαρίνα, το Μπέικιν Πάουντερ
 την πούδρα αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4χιλ. και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει. Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και την κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού ή άλλο της επιλογής σας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, (ανάλογα το φούρνο). Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν τα μπισκότα.
Για το γλάσο: Λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφήνετε να γίνει χλιαρή. Βουτάτε την πάνω πλευρά των μπισκότων ένα ένα στη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνετε να στεγνώσει και να σφίξει καλά πριν τα σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου