Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με nutella..


Υλικά:

750 γραμ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
320 γραμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
350 γραμ. nutella
160 γραμ. βούτυρο
(προαιρετικά) 4-5 κουταλιές της σούπας λικέρ τσέρι (ή άλλο της αρεσκείας μας)
Για την επικάλυψη:
καβουρδισμένο φουντούκι αλεσμένο στο multi, τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη τρούφα, κας κας

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος, τη nutella και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε το λικέρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 20' περίπου.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες. Θέλουμε να είναι αρκετά σταθερό αλλά παράλληλα εύπλαστο.
Πλάθουμε το μίγμα σε τρουφάκια με διάμετρο 2-2.5 εκατοστά.
Επικαλύπτουμε τα τρουφάκια με τα υλικά της αρεσκείας μας.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου