Υλικά:
200 γρ χυμός πορτοκάλι
180 γρ ελαιόλαδο
100 γρ αραβοσιτέλαιο
2 κγ κονιάκ
5 κγ stevia υγρή
400 γρ αλεύρι
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κγ σόδα φαγητού
1 κγ κανέλα
1/4 κγ γαρύφαλλο σκόνη
1 πορτοκάλι ξύσμα
Σιρόπι:
2 κούπες μέλι
1 1/4 κούπας νερό
3 κσ stevia κρυσταλλική
1 stick κανέλα
2 γαρυφαλλάκια
2 φέτες πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βράζω για κανένα δεκάλεπτο σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζω. Επειδή δεν έχει ζάχαρη, δεν θα βγει δεμένο σιρόπι, μην σας παραξενέψει. Αφηνω στην άκρη να κρυώσει.
Βάζω σε μπω τα στερεά υλικα μου. Σε άλλο μπωλ βάζω το χυμο από πορτοκάλι σουρωμένο κ ριχνω τη σόδα. Αφήνω να γίνει η αντίδραση. Προσθέτω τα λάδια,το κονιάκ & τη στέβια κ ανακατεύω.
Ρίχνω τα υγρά στα στερεά υλικά κ ζυμώνω απαλά να ενωθούν. Πλάθω μελομακάρονα κ αραδιάζω σε λαμαρίνα με λαδοκολλα. Τρυπάω με ένα πιρούνι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 30’
Όταν ξεφουρνίσω, βάζω τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 2-3 λεπτά. Έπειτα αν θέλω «ραντίζω» λίγο μέλι κ προσθέτω τριμμένο καρύδι, αν χρειαστείτε ανάλογα τα γούστα λίγο έξτρα σιρόπι/γλυκύτητα την επόμενη μέρα, σε μπρίκι 2 κσ μέλι, 1 κσ νερό κ λίγη στέβια, το ζεσταίνετε κ περιχύνετε στα μελομακάρονα
Καλή Επιτυχία..!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου