Υλικά
20 κριτσίνια
1 φύλλο σφολιάτα
50 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
40 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό χτυπημένο ή γάλα (εγώ έβαλα γάλα) για το φύλλο
Εκτέλεση
Σε πάγκο απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας,το ανοίγουμε λίγο με πλάστη. Πασπαλίζουμε το μισό φύλλο με τις σταφίδες,τα καρύδια και την μισή ζάχαρη. Διπλώνουμε στη μέση και το λεπταίνουμε λίγο ακόμη.
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε το φύλλο ή το αλείφουμε με γάλα για να κολλήσουν τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα φιλέ,πιέζοντας να κολλήσουν στο φύλλο.
Κόβουμε λωρίδες
Και κάθε λωρίδα στη μέση.
Στρίβουμε 3-4 φορές κάθε λωρίδα και τις βάζουμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.Ψήνουμε 15-20 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κριτσίνια μας με άχνη ή σιρόπι σοκολάτας! Μπορούμε να τα αφήσουμε και σκέτα.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου