Υλικά: για 25 κουραμπιέδες
250 ml ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
100 ml ελαιόλαδο ελαφρύ
70 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
80 γρ. ζάχαρη καστανή
450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. σόδα φαγητού
1 κ.γλ. κοφτή κακάο
4 κ.σ. κονιάκ
1/4 κ.γλ. κανέλα
1 φακελάκι βανίλια
3-4 σταγόνες χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής η τζελ
ανθόνερο
Εκτέλση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας.
Η τελική μας ζύμη πρέπει να μην είναι ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε και ιδιαίτερα σφιχτή γιατί τότε θα διαλύεται.
Γενικά, η ζύμη του κουραμπιέ είναι μια ...σχετικά δύστροπη ζύμη που χρειάζεται την προσοχή της.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Τους βάζουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Όταν κλείσουμε το φούρνο οι κουραμπιέδες είναι ακόμα μαλακοί αλλά μόλις κρυώσουν γίνονται απίστευτα τριφτοί και νόστιμοι.
Αφήνουμε να κρυώσουν τους ραντίζουμε με το ανθονερο και μετά πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή Επυτυχία...!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου