Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Μελιτζανοπίλαφο....


Υλικά:

250 γρ. ρύζι για πιλάφι

½ κιλό μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
αλατι
πίπερι
λάδι

Εκτέλεση:


Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Εχουμε βάλει τις μελιτζάνες με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας πάντα καλά. Προσθέτουμε νερό, περίπου 2 φορές τον όγκο του ρυζιού. Σιγοβράζουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Ταιριάζει ο μαϊντανός, αλλά και ένα ποτήρι λευκό κρασί


Καλή επιτυχία!!!!!!

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Κορμός σοκολατένιος..


Υλικά
1 μεσαίο τσουρέκι
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
5 κσ μερέντα
1 σακουλάκι τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
Κόβουμε το τσουρέκι σε κυβάκια μέσα σε ένα μπολ
Ρίχνουμε την καραμέλα και ανακατεύουμε καλά
Συνεχίζουμε με τη μερέντα
Και τις σταγόνες ή την τρούφα
Ανακατεύουμε τα υλικά απαλά με μια σπάτουλα και βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο σαν σαλάμι
Το βάζουμε για 2-3 κατάψυξη και το βγάζουμε μισή ώρα πριν σερβίρουμε.

  Καλή Επιτυχία!!!