Αρχική σελίδα - Ηome page

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κεφτεδάκια κυπριακά ...


     ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό κιμά χοιρινό
* 3 μεγάλες πατάτες (καθαρισμένες από την φλούδα)
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερο
* 1 αυγο μεγάλο
* 1 φλιτζάνι γαλετα
* 1 κουταλια δυόσμο ξηρό
* αλάτι, πιπέρι,κανελα
* 1 1/5 κουταλάκι baking powder
* Λαδί για το τηγάνισμα σπορελαιο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Περνάμε τις πατάτες από τον ψιλό τρίφτη και τις τοποθετούμε σε μπολ.
2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, το αυγο, την γαλετα, το κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, πιπέρι αλάτι και κανελα
3. Στραγγίζουμε τις πατάτες με τα χέρια μας λίγες-λίγες πιέζοντας πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά. Τοποθετούμε τις στραγγισμένες πατάτες στο μίγμα του κιμά.
4.  ζυμώνουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά καλά να γίνουν ένα σώμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ ή μέχρι να τα τηγανίσουμε .
5. Όταν θα τα τηγανίσουμε τα ζυμώνουμε καλά, αφού προσθέσουμε και το baking powder.
6. Πλάθουμε σε μπαλίτσες μέγεθος μπουκιάς και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
7. Σερβίρονται κρύοι ή ζεστοί, όπως προτιμάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου