Αρχική σελίδα - Ηome page

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αφέλια χοιρινό... ( κυπριακή παραδοσιακή συνταγή )...



ΥΛΙΚΑ:
Για 5-6 άτομα.
1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε μικρές μπουκιές.
2 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο ξηρό.
1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο.
1 κγ. αλάτι.
1/2 κγ. πιπέρι μαύρο
2 κσ. κόλιανδρου καλοκοπανισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μαρινάρεται για 4-6 ώρες το κρέας στο κρασί με λίγο αλάτι και πιπέρι, για να είναι μαλακά τα "αφέλεια" και να έχουν το άρωμα του κρασιού. Το στραγγίζετε και το σκουπίζετε ελαφρά από τα υγρά του.
Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε σ αυτό το στραγγισμένος κρέας. Το γυρίζετε για να κοκκινίσει απ όλες τις πλευρές και σκορπίζετε στο κρέας το κόλιανδρο.
Το ανακατεύετε για λίγο  και μετά το σβήνετε με το κρασί.
Το αφήνετε για 5-6 λεπτά να πάρει μια καλή βράση και τότε ρίχνετε νερό χλιαρό, όσο να μισοσκεπαστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα σιγοψήνεται το κρέας για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά και να μείνει με μια πηχτή σάλτσα.σερβίρετε με πιλάφι,πατάτες  ψητές η τηγανίτες.

Καλη επιτυχία !!!! και Καλή  Χρονιά ...! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου