1 κιλό γαρίδες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομένες
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. πάπρικα
2 κ.σ. βούτυρο
200 γρ. φέτα τριμένη
1/2 φλ. ούζο
Εκτελεση:
Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες αφήνοντας όμως το κεφάλι και την ουρά τους.
Στο λάδι σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο, και ρίχνετε τα ντοματάκια και την ρίγανη, την πάπρικα και λίγο νερό και ελάχιστο αλάτι. Βράζετε για 15 περίπου λεπτά την σάλτσα, μέχρι να δέσει. Σε τηγάνι λυώνετε το βούτυρο και σωτάρετε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν κόκκινες. Τις σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ τις αποσύρετε από το μάτι.
Σε ανάλογο πυρέξ βάζετε την μισή σάλτσα, και στρώνετε τις γαρίδες με το βούτυρο τους, και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, και την τριμμένη φέτα. Προσθέτετε πιπέρι και αλάτι με προσοχή λόγω φέτας.
Ψήνετε στο φούρνο στους 200 β. μέχρι να λυώσει η φέτα για περίπου 10-15 λεπτά.
Kαλη επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου