Αρχική σελίδα - Ηome page

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κιουνεφέ....παραλλαγή.......


Υλικά:
  • 250 γρ. κανταϊφι
  • 1 κούπα βούτυρο λιωμενο
Γέμιση:

  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. cream cheese
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλια κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 2-3 βανίλιες
Σιρόπι
  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • 1,5 κούπας νερό
  • 1/2 κούπας μέλι
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κανταϊφι για να βουτυρωθεί καλά.
  2. Βάζουμε το μισό από το βουτυρωμένο κανταϊφι στον πάτο ενός ταψιού (30 εκατοστών περίπου)
  3. Βάζουμε μέσα στο μούλτι όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε το μείγμα.
  4. Απλώνουμε πάνω από το κανταϊφι.
  5. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταϊφι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
  7. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
  8. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
  10. Γαρνίρομαι με φιστίκι αιγινης

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου