Υλικά;
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή μισός μοσχαρίσιος-μισός χοιρινός)
1 μέτριο κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο κατά προτίμηση)
Μισή κούπα γάλα
1 αυγό
1 κουταλιά ξύδι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ Μπέγκιν παουντέρ
1κ.γ.κ κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ρίγανη
Για τις πατάτες:
4-5 πατάτες μέτριες
Χυμός από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
Λίγη μουστάρδα
Λίγη ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε καλά το ψωμί στο γάλα και το στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
Επειδή σπανίως έχω ψωμί, τρίβω στο μούλτι 5-6 φρυγανιές και δεν τις μουσκεύω στο γάλα.
Πάντως με το ψωμί γίνονται πιο αφράτα τα μπιφτέκια.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί (ή την τριμμένη φρυγανιά), το κρεμμύδι και το αυγό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, μαϊντανό, ρίγανη καί το Μπέγκιν παουντέρΖυμώνουμε καλά για 5 λεπτά και κατόπιν αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τις ρίχνουμε στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη
και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού,
μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα και μισό φλυτζάνι νερό.
Ανακατεύουμε καλά να πάρουν οι πατάτες όλα τα αρώματα και τους χυμούς
και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 200 C για 45 λεπτά περίπου στον αέρα
Όσο ψήνονται οι πατατούλες, πλάθουμε τον κιμά σε μέτρια μπιφτέκια.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια επάνω στις πατάτες.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα, γυρίζοντας τα μπιφτέκια στη μέση του ψησίματος.Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου