Αρχική σελίδα - Ηome page

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Γιουβέτσι μοσχάρι (πολιτικο)....


Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • ½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, καθαρισμένη από τη φλούδα της & κομμένη σε κύβους
  • ½ ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • ½ φλυτζ. Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους της μελιτζάνας.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι και σιγοβράζουμε.
  3. Όταν μαλακώσει το κρέας, το ρίχνουμε μαζί με τη σάλτσα του σε πήλινο σκέυος μαζί με 2 φλυτζ. ζεστό νερό και το κριθαράκι. Από πάνω ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια, σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200°C, για μισή ώρα.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου