Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- ½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μελιτζάνα φλάσκα, καθαρισμένη από τη φλούδα της & κομμένη σε κύβους
- ½ ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- ½ φλυτζ. Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 200 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- Αλάτι, πιπέρι
- Τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους της μελιτζάνας.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι και σιγοβράζουμε.
- Όταν μαλακώσει το κρέας, το ρίχνουμε μαζί με τη σάλτσα του σε πήλινο σκέυος μαζί με 2 φλυτζ. ζεστό νερό και το κριθαράκι. Από πάνω ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια, σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200°C, για μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου