Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ψάρι πλακί στο φούρνο......





Υλικά:
1 κιλό ψάρια, μισό κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελιάς
λίγο σπανάκι  1-2 χούφτες άνηθο και μαϊντανός , λίγο σκόρδο, μισό κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή ανάλογος πελτές , 1 ποτηράκι κρασί άσπρο, αρετσίνωτο
αλάτι, πιπέρι , 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

 Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τ' αλατίζουμε, στίβουμε πάνω τους λίγο λεμόνι και τ' αφήνουμε να περιμένουν.
Ξανθίζουμε σε χαμηλό πλασσωτέ με το λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρασί, νερό ανάλογο (να σκεπάσει τα ψάρια όταν θα τα βάλουμε μέσα), τις ντομάτες ή τον πελτέ, το μαϊντανό, το άνηθο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' λεπτά.
Ρίχνουμε τότε μέσα και τα ψάρια και τα βάζουμε στο φούρνο. Όταν τελειώσει το ψήσιμό τους, βγά­ζουμε με προσοχή τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει και, όταν μείνει μόνο με το λάδι της, περιχύνουμε μ' αυτήν τα ψάρια στην πιατέλα και τα σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου