Αρχική σελίδα - Ηome page

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Σουφλέ αγινάρας.....



Υλικά:

2 πατάτες ελαφρώς βρασμένες, κομμένες σε ροδέλες.
1 πακέτο κατεψυγμένες αγκινάρες, καθαρισμένες.
5 φέτες μπέικον.
5 φέτες ζαμπόν.
1 κουτί κρέμα γάλακτος χωρισμένη σε 3 μέρη (μεγάλη συσκευασία).
Τριμμένα κίτρινα τυριά (κασέρι, γραβιέρα κτλ.).
1 αυγό.
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λίγο βούτυρο.
Αλάτι-λευκό πιπέρι.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (θερμός αέρας). Αλείφουμε την βάση ενός γυάλινου ή κεραμικού πυρέξ με βούτυρο.  Στρώνουμε τις πατάτες (αφήνοντας όσο το δυνατόν μικρότερα κενά μεταξύ τους) τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφού έχουμε χτυπήσει ελαφρά σε ένα βαθύ πιάτο την κρέμα γάλακτος με το αυγό  ρίχνουμε από πάνω ένα μέρος από το μείγμα. Τοποθετούμε μία στρώση από αγκινάρες (με την «φωλίτσα» προς τα πάνω) και τις γεμίζουμε με το ζαμπόν και το μπέικον. Περιχύνουμε το φαγητό με μία ακόμη δόση κρέμας, φροντίζοντας να μοιραστεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια καλύπτουμε το πυρέξ με τα τριμμένα τυριά και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γαλέτα και τοποθετούμε μικρά κομματάκια βουτύρου σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου