Αρχική σελίδα - Ηome page

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σαλάτα με σγουρό μαρούλι, σέλερι και γαλοπούλα


Υλικά:
  • 1 μεγάλο σγουρό μαρούλι
  • 1 καρδιά σέλερι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ξυνόμηλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 300γρ. στήθος γαλοπούλας ψημένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδια χοντροκομμένα

Για τη σάλτσα
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα φύλλα από το μαρούλι και το σέλερι. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε. Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια το μαρούλι και το σέλερι σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ξινόμηλα, τα κρεμμυδάκια και τη γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Σε ένα βάζο γυάλινο που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξίδι και το αλάτι. Ανακινούμε πολύ καλά και περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου