Υλικά:
3-4 μέτριες μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες και ύστερα μοιρασμένες,
1 κρεμμύδι (κόκκινο κατά προτίμηση) σε φέτες/ όγδοα,
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κλωνάρι σελερι κομμένο σε φετουλες
1 κουταλιά στραγγισμένη κάπαρη,
4 μέτριες ντομάτες σε φετάκια,
½ φλ. πράσινες ελιές (καλύτερα χωρίς κουκούτσια),
3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι,
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση:
Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνετε ½ ώρα σε ένα σουρωτήρι να κατεβάσουν το νερό τους. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε να στραγγίσουν καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Βάζετε τις μελιτζάνες ,σελερι και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ, τις ραντίζετε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τινάζετε το μπολ να πιάσουν καλά παντού. Τις αδειάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Προσθέτετε στο ταψί τις ντομάτες, τις ελιές, το ξίδι και σκορπάτε πάνω τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας το μίγμα κάθε τόσο. Το βγάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα την κάπαρη. Σερβίρετε τη «καπονάτα» χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημείωση: Την επόμενη μέρα η καπονάτα θα είναι ακόμη καλύτερη!
Καλη επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου