Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δροσερό γλυκακι καλοκαιρίνο.....


Υλικά:
1 πακέτο σαβουαγιάρ
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου (φράουλα)
1 κούπα τσαγιού γάλα με λίγο κονιάκ
1 φάκελο ζελέ φράουλα
φρέσκες φράουλες
σαντιγύ morfat

Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου (όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο) και το αφήνουμε λιγάκι να σταθεί.
  2. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζουμε σε ένα μακρόστενο διαφανές πυρέξ ή σε μιά βαθιά πιατέλα.
  3. Βάζουμε επάνω στα σαβουαγιάρ το άνθος αραβοσίτου στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Ετοιμάζουμε το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε επάνω στο άνθος αραβοσίτου.
  5. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ.
  6. Ετοιμάζουμε την σαντυγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  7. Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, βάζουμε την σαντιγή σε κορνέ και διακοσμούμε.
  8. Εάν θέλουμε έχουμε κρατήσει και μερικές φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση του γλυκού.
Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου