Υλικά:
1 πακέτο σαβουαγιάρ
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου (φράουλα)
1 κούπα τσαγιού γάλα με λίγο κονιάκ
1 φάκελο ζελέ φράουλα
φρέσκες φράουλες
σαντιγύ morfat
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου (όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο) και το αφήνουμε λιγάκι να σταθεί.
- Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζουμε σε ένα μακρόστενο διαφανές πυρέξ ή σε μιά βαθιά πιατέλα.
- Βάζουμε επάνω στα σαβουαγιάρ το άνθος αραβοσίτου στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε επάνω στο άνθος αραβοσίτου.
- Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ.
- Ετοιμάζουμε την σαντυγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, βάζουμε την σαντιγή σε κορνέ και διακοσμούμε.
- Εάν θέλουμε έχουμε κρατήσει και μερικές φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση του γλυκού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου