Υλικά:
10 μεσαίες καραβίδες
1-2 νεροπότηρο λάδι
2 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κανάτα νερό
2 κουταλίες της σούπας πελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μισό ποτήρι του νερού λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τέλος τις καραβίδες. Προσθέτουμε το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει δύο κουταλιές της σούπας πελτέ, και στη συνέχεια τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Βγάζουμε τις καραβίδες από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ταψί ή ακόμα καλύτερα σε κεραμική γάστρα.
Περιχύνουμε τις καραβίδες μας με τη σάλτσα από τη κατσαρόλα, και προσθέτουμε στη γάστρα το κριθαράκι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά στους 200ο.
Συμβουλή ανά διαστήματα ανακατεύουμε με κουτάλι το κριθαράκι για να μην μας κολλήσει κατά το ψήσιμο.
Καλή επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου