Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πιπεριές γεμιστές



Υλικά:
  • 6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 4 κουταλιές λάδι.
  • 5 μέτριες ώριμες ντομάτες στο μούλτι.
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα.
  • 100 γραμμάρια χαλούμι η μοτσαρέλα.
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα η κεφαλογραβιέρα.
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο.
  • 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Λίγο πιπέρι καγιέν.
  • Λίγη ρίγανη η θυμάρι.
  • 3 αυγά.
  • Αλάτι και πιπέρι.
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη λεπτούς κρίκους για ντεκόρ.
Εκτ'ελεση:
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθέτουμε τις ντομάτες το αλάτι ,το πιπέρι,και 1/2 ποτήρι νερό.Βράζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για λίγη ώρα,προσέχοντας να μην κολλήσει.Την αποσύρουμε από την φωτιά μόλις αρχίζει να πήζει.
  2. Ετοιμάζουμε την γέμιση :τρίβουμε τα τυριά,προσθέτουμε το μπέικον, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, τα αυγά το πιπέρι καγιέν,το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη .Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
  3. Ζεματάμε για λίγα λεπτά τις πιπεριές τις κόβουμε στα δύο κάθετα αρχίζοντας από το κοτσάνι τους.Αδειάζουμε τους σπόρους και το άσπρο τμήμα.
  4. Βάζουμε τη σάλτα ντομάτας στο ταψί.Αραδιάζουμε τις πιπεριές και τις γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών. Στολίζουμε με τους κρίκους της πράσινης πιπεριάς .
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς,σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
  6. Στα 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε για να πάρει ελαφρύ χρώμα η γέμισή μας.
Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop