Υλικά:
- 6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- 4 κουταλιές λάδι.
- 5 μέτριες ώριμες ντομάτες στο μούλτι.
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα.
- 100 γραμμάρια χαλούμι η μοτσαρέλα.
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα η κεφαλογραβιέρα.
- 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο.
- 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη.
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Λίγο πιπέρι καγιέν.
- Λίγη ρίγανη η θυμάρι.
- 3 αυγά.
- Αλάτι και πιπέρι.
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη λεπτούς κρίκους για ντεκόρ.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθέτουμε τις ντομάτες το αλάτι ,το πιπέρι,και 1/2 ποτήρι νερό.Βράζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για λίγη ώρα,προσέχοντας να μην κολλήσει.Την αποσύρουμε από την φωτιά μόλις αρχίζει να πήζει.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση :τρίβουμε τα τυριά,προσθέτουμε το μπέικον, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, τα αυγά το πιπέρι καγιέν,το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη .Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
- Ζεματάμε για λίγα λεπτά τις πιπεριές τις κόβουμε στα δύο κάθετα αρχίζοντας από το κοτσάνι τους.Αδειάζουμε τους σπόρους και το άσπρο τμήμα.
- Βάζουμε τη σάλτα ντομάτας στο ταψί.Αραδιάζουμε τις πιπεριές και τις γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών. Στολίζουμε με τους κρίκους της πράσινης πιπεριάς .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς,σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
- Στα 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε για να πάρει ελαφρύ χρώμα η γέμισή μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου