Υλικα:
1 φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου
1 κεσεδάκι φραόυλες
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
50 ml κονιάκ
χυμό μισού λεμονιού
για την κρέμα:
300 ml γάλα φρέσκο (1 φλ.τσαγιού κ 1/4 του φλ.)
5 κ.σ ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
2 κ.σ κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε 2 ή 4 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε με την ζάχαρη, το βούτυρο, το κονιάκ , τον χυμό λεμονιού και τις φράουλες.
Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
Αποσύρουμε το τηγανάκι από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε με μίξερ πολύ καλά την ζάχαρη με το αυγό.
Προσθέτουμε το 1/3 απο το γάλα σχεδόν 100ml , το κορνφλάουρ και τις βανίλιες και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Ζεστένουμε το υπόλοιπο γάλα , προσέχουμε να μην μας βράσει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας που έχουμε στο μπόλ του μίξερ.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες φράουλες ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την γέμιση κατά μήκος αφήνωντας ένα περιθώριο περίπου 3 δάχτυλα πάνω κάτω και 1 δάχτυλο δεξιά αριστερά.
Τυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας είτε σε ρολό ή όπως ήταν αρχικά διπλωμένη η σλοφιάτα μας στο πακέτο της (σαν φάκελο).
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο (όπου βάζουμε την "ραφή" της σφολιάτας στο κάτω μέρος για να μην μας ανοίξει κατά το ψήσιμο) χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια ανά 3 εκατοστά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 180-200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.(περίπου 30-35 λεπτά)
Γαρνιρνίρουμε με ζαχαρη αχνη
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
1 φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου
1 κεσεδάκι φραόυλες
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
50 ml κονιάκ
χυμό μισού λεμονιού
για την κρέμα:
300 ml γάλα φρέσκο (1 φλ.τσαγιού κ 1/4 του φλ.)
5 κ.σ ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
2 κ.σ κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε 2 ή 4 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε με την ζάχαρη, το βούτυρο, το κονιάκ , τον χυμό λεμονιού και τις φράουλες.
Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
Αποσύρουμε το τηγανάκι από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε με μίξερ πολύ καλά την ζάχαρη με το αυγό.
Προσθέτουμε το 1/3 απο το γάλα σχεδόν 100ml , το κορνφλάουρ και τις βανίλιες και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Ζεστένουμε το υπόλοιπο γάλα , προσέχουμε να μην μας βράσει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας που έχουμε στο μπόλ του μίξερ.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες φράουλες ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την γέμιση κατά μήκος αφήνωντας ένα περιθώριο περίπου 3 δάχτυλα πάνω κάτω και 1 δάχτυλο δεξιά αριστερά.
Τυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας είτε σε ρολό ή όπως ήταν αρχικά διπλωμένη η σλοφιάτα μας στο πακέτο της (σαν φάκελο).
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο (όπου βάζουμε την "ραφή" της σφολιάτας στο κάτω μέρος για να μην μας ανοίξει κατά το ψήσιμο) χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια ανά 3 εκατοστά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 180-200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.(περίπου 30-35 λεπτά)
Γαρνιρνίρουμε με ζαχαρη αχνη
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου