Υλικά:
- 4 με 5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι δυόσμο
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 1 ½ κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 350 γρ. τυρί γραβιέρα κομμένη σε φέτες
- 200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε φέτες
- 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 Για τη σάλτσα, βάλε τις τομάτες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο, ½ φλιτζάνι
ελαιόλαδο
- 2 Με το υπόλοιπο ελαιόλαδo τηγάνισε τα κολοκυθάκια και πάρε φόρα για να αρχίσεις να στρώνεις τα υλικά στο ταψάκι : μία στρώση τυρί, μία στρώση σάλτσα – μία στρώση κολοκύθια, μία στρώση σάλτσα πάλι – μία στρώση ζαμπόν, μία στρώση σάλτσα πάλι – μία στρώση τυρί, μία στρώση σάλτσα πάλι.
- Αν θέλεις, πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα και ψήσε τα κολοκυθάκια για 45 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C.Σερβίρονται ζεστά και σαν πρώτο πιάτο.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου