Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Κολοκυθόπιτα με ζαμπόν.....



Υλικά:
  • 4 με 5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 ½ κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 350 γρ. τυρί γραβιέρα κομμένη σε φέτες
  • 200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε φέτες
  • 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • 1 Για τη σάλτσα, βάλε τις τομάτες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    , το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
  • 2 Με το υπόλοιπο ελαιόλαδo τηγάνισε τα κολοκυθάκια και πάρε φόρα για να αρχίσεις να στρώνεις τα υλικά στο ταψάκι : μία στρώση τυρί, μία στρώση σάλτσα – μία στρώση κολοκύθια, μία στρώση σάλτσα πάλι – μία στρώση ζαμπόν, μία στρώση σάλτσα πάλι – μία στρώση τυρί, μία στρώση σάλτσα πάλι.
  • Αν θέλεις, πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα και ψήσε τα κολοκυθάκια για 45 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C.Σερβίρονται ζεστά και σαν πρώτο πιάτο.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop