Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 150 γραμ. σαλάμι ψιλοκομμένο
- 150 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 γραμ. τυρί τριμμένο
- 400 γραμ. βούτυρο
- 4 αβγά
- αλάτι, πιπέρι, φρυγανιά, αλεύρι
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις βράζετε, τις λιώνετε και τις βάζετε σ'ένα μπολ.
- Προσθέτετε το σαλάμι, το ζαμπόν και το κρεμμύδι αφού τα σοτάρετε πρώτα με το βούτυρο.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε τους 3 κρόκους αβγών χτυπημένους ελαφρά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνετε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και πλάθετε μπαλάκια.
- Χτυπάτε τα 3 ασπράδια και το 1 ολόκληρο αβγό που έχει μείνει.
- Αλευρώνετε τα μπαλάκια, τα περνάτε από το αβγό και μετά από την φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου