Αρχική σελίδα - Ηome page

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Πατατοσαλάτα με σύγκλινο και μουστάρδα....


Yλικά:
1 κιλό πατάτες, μικρές, βιολογικές
200 γρ. στρογγυλά φασολάκια
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. μπούκοβο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε κύβους
ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ακέρωτο
3 κ.σ. μουστάρδα με άρωμα εστραγκόν
αλάτι

Εκτέλεση:
1. Διαλέγουμε πατάτες ίδιου μεγέθους, τις πλένουμε καλά, τις βάζουμε σε μία στρώση σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με αλάτι και τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζει και τις αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιουν το νερό.
2. Τρυπάμε μία πατάτα για να δοκιμάσουμε αν έχουν βράσει. Αν το μαχαίρι τρυπάει εύκολα την πατάτα, τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε.
3. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
4. Βάζουμε τα φασολάκια μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μπούκοβο.
5. Ανακατεύουμε τα φασολάκια με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
Mπορούμε να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα από πριν αλλά να μην τη βάλουμε στο ψυγείο διότι τρώγεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Καλή επιτυχια!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου