1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα κατά προτίμηση χωρίς φλούδα
1⁄3 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού κανέλλα
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι χονδροκομμένο
Αλάτι
Για γαρνιτούρα:
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα βρασμένα ρεβίθια ελαφρώς με το χέρι σας, μέχρι να απομακρυνθούν οι φλούδες τους.Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στο μπλέντερ αδειάζετε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και πυκνό. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτετε 1-2 κουταλιές ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια. Τοποθετείτε το χούμους σε μικρά μπολ, στο κέντρο ανοίγετε μια κοιλότητα με την ανάποδη μεριά του κουταλιού και την γεμίζετε με ψημένα κουκουνάρια και σερβίρετε.
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου