Υλικά:
40 φύλλα κρούστας
500γρ. βούτυρο γάλακτος
300γρ. φιστίκι Αιγίνης
Υλικά για το σιρόπι:
650γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
80γρ. γλυκόζη
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε το φιστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη (εάν είναι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε τα φύλλα του μπακλαβά). Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο) και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην ”σηκωθούν” τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού).
Καλη επιτυχια!!!!!!!:
Καλό το γλυκό αλλά πότε θα το φάμε ....?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟποτέ θέλεις μωρό μου......
ΔιαγραφήΟποτέ θέλεις μωρό μου......
Διαγραφήμπραβο ΣΟΥΛΑ!!!αν και την ιδια συνταγη φτιαχνω κι εγω!!!!και ειναι φανταστικα!!!αναμενω καινουργιες!!!!καλη συνεχεια καλη μου φιλη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήοκ.. γιαννη!!! ευχαριστω νασαι καλα!!!!¨-))
ΑπάντησηΔιαγραφή