Αρχική σελίδα - Ηome page

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Γρήγορη μελιτζανόπιτα με σφολιάτα


Υλικά: 
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο •
 3-4 κομμένες σε μικρούς κύβους μελιτζάνες τσακώνικες •
 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες •
1 φύλλο σφολιάτα •
250 γρ. ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες •
 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα •
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα •
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Λαδώνετε ένα ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 21x21 εκ. Σε ένα βαρύ τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι μαζί, για 10 λεπτά περίπου. Αλατίζετε και πιπερώνετε.
2. Τοποθετείτε τη σφολιάτα στο ταψί, πιέζοντας τις άκρες λίγο με τα δάχτυλά σας για να ανέβουν γύρω γύρω στο ταψί ώστε να καλυφτούν και τα πλαϊνά. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία. Απλώνετε το μίγμα της μελιτζάνας ομοιόμορφα και από πάνω στρώνετε τα ντομαντίνια.
3. Πασπαλίζετε με τα τυριά και τη ρίγανη. Ψήνετε για 25 - 30 λεπτά περίπου, ή μέχρις ότου η σφολιάτα γίνει τραγανή και ροδίσει ελαφρά. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν την κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Καλή Επιτυχία !!!!

Πηγή: Το κείμενο, οι συνταγές και οι φωτό της Νταϊάνας Κόχυλα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου