•2 κυπελάκια στραγγιστό Γιαούρτι 2%
•1 μέτριο παντζάρι ωμό.
•1 μεγαλούτσικο καρότο
•1/2 σελινόριζα
•1/3 κουταλάκι αλάτι
•1/2 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
•1/4 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
•1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•1 κουταλάκι μηλόξιδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένεις καλά όλα τα λαχανικά.
Κόβεις το κοτσάνι από το παντζάρι αφήνοντας περίπου 3-4 εκατοστά σαν χαιρούλι για να μπορείς να το πιάνεις. Πιάνεις το παντζάρι από το κοτσανάκι που άφησες και το ξεφλουδίζεις προσεκτικά το με ένα ξεφλουδιστήρι.
Ξεφλουδίζεις το καρότο και την σελινόριζα. Επειδή η σελινόριζα έχει λίγο πιο χοντρή φλούδα, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι. Αν χρησιμοποιήσεις μαχαίρι είναι συνήθως ασφαλέστερο να την καθαρίσεις σε επιφάνεια κοπής.
Μπορείς αν θες να μη βάλεις καθόλου σελινόριζα αν και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η γεύση της ωμή τριμμένη.
Βάζεις τα τριμμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι κόκκινο, λάδι και ξύδι. Ανακατεύεις και αφήνεις για 5 λεπτά να ψιλο-μαριναριστούν και να μαλακώσουν. Αν σου αρέσει να είναι πολύ σκληρά τα λαχανικά μην τα αφήσεις καθόλου να μαλακώσουν!
Στη συνέχεια ανοίγεις το γιαούρτι και το ρίχνεις μέσα στο μπολ.
Βάλε πρώτα ένα μόνο γιαούρτι και ανακάτεψε. Αν πιστέυεις ότι τα λαχανικά είναι πολλά πρόσθεσε και μέρος από το δεύτερο γιαούρτι μέχρι να φτάσεις στην μορφή που έχει η συνταγή στην φωτογραφία. Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος των λαχανικών.
Αν θες μπορείς να ανακατέψεις μέσα και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό!
Καλή Όρεξη !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου