Αρχική σελίδα - Ηome page

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΚυπρΙακη Τυρόπιτα Η Χαλλουμόπιτα



ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες χαλούμι τριμμένο (περίπου 2 χαλούμια)
5 αυγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ (410 γρ.)
1 κούπα σπορέλαιο (εγώ χρησιμοποίησα καλαμποκέλαιο, στην Κύπρο χρησιμοποιούμε φυστικέλαιο)
5 - 6 κουταλιές δυόσμο ξερό
2 1/2 - 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλο μπωλ κτυπάμε τα αυγά (δεν χρειάζεται μίξερ), προσθέτουμε το τυρί, το λάδι, το γάλα, το δυόσμο (μη τσιγκουνευτείτε) και τέλος το αλεύρι, όσο πάρει, ανάλογα με πόσο μεγάλα είναι τα αυγά. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλi. (Η υφή του πρέπει να μοιάζει όπως όλα τα κέικ).
Λαδώνουμε μια φόρμα 28 εκ. ή ένα ταψί 26 - 28 εκατοστών και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ξεροψηθεί απ’ έξω, περίπου για μία ώρα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο μέχρι να βγει καθαρό.

Καλή Επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου