Αρχική σελίδα - Ηome page

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή (Vegan/ Νηστίσιμη)


Υλικά
400 γρ. έτοιμο φύλλο κουρού (το ένα φύλλο από το πακέτο)
500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρίνης(κοκκινη) ψιλοκομμένη
1 κύβο ζωμό λαχανικών
αλάτι / πιπέρι
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι για ολες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
100 γρ φυτικό κίτρινο τυρί τριμμένο για λιώσιμο απο πάνω
2 κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Προετοιμασία:
Ξεπαγώνουμε το φύλλο κουρού και Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και κάτω αντιστάσεις

Για τη γέμιση:
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το πράσο για να μαραθούν.
Αφου μαραθούν, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα μανιτάρια το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τον κύβο ζωμού λαχανικών και ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν και τα μανιτάρια και να εξατμιστεί το παραπανίσιο υγρό.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύοντας προσθέτουμε το ταχίνι και το κορν φλάουρ ώσπου να πήξει η γέμιση μας
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 20 x 30εκ
Απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού έτσι ώστε να προεξέχει απο τα τοιχώματα του ταψιού.
προσθέτουμε χλιαρή προς κρύα τη γέμιση.
Κλείνουμε προς τα μέσα τις γωνίες και τα τοιχώματα  της ζύμης, πασπαλίζουμε με το σουσάμι
Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου και 10 λεπτά πριν κλείσουμε τον φούρνο προσθέτουμε το φυτικό τυρί από πάνω να λιώσει.

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου