- Υλικά:
- 24 μεγάλα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
- 24 καρύδια
- 150ml νερό
- 150ml κρασί κόκκινο γλυκό
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη περίπου
- 1 κ.σ. ροδόνερο
- Εκτέλεση : Γεμίζουμε τα δαμάσκηνα με τα καρύδια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα προσθέτοντας το νερό και το κρασί. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά επί 30΄ ανακατεύοντας προσεκτικά. Ρίχνουμε το μείγμα σ’ ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Βάζουμε τη σαντιγί πάνω από τα δαμάσκηνα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει προτού το σερβίρουμε. Το γλύκισμα θα αποκτήσει καλύτερη γεύση αν αφήσουμε τα δαμάσκηνα να ποτίσουν επί 24 ώρες. Καλή επιτυχία!!!!!
Oti katsi.. Εκτος απο την Rock μουσική που αγαπώ .. θα διαπιστώσεται απο αυτή τη σελίδα ότι έχω και ένα πάθος ακόμη την μαγειρική!!! Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις μαγειρικές εμπειρίες μου , μέρα με τη μέρα θα σας προτείνω συνταγές που έχω φτιάξει και που για χρόνια τις έχουν γευθεί και οι φίλοι μου.
Αρχική σελίδα - Ηome page
▼
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου