Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινό με τραγανή πέτσα . (.αλά Καλαματιανά )θα θυμηθείτε τα πανηγύρια της Πελοποννήσου....

Υλικά:
2 κιλά  χοιρινό πανσέτα (το μπέικον) ολόκληρο όχι τεμαχισμένο
λάδι
αλάτι - πιπέρι
κληματόβεργες η μικρή σχάρα

Εκτέλεση:
Αφού πλύνομε πολύ καλά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε. Για την πλευρά του χοιρινού που είναι η πέτσα, ρίχνουμε στη χούφτα μας λάδι και μπόλικο αλάτι. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε την πλάτη του χοιρινού (επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την πλάτη).
Τοποθετούμε σε ταψί τις κληματόβερβες  η σχάρα σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και τοποθετούμε πάνω το κρέας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 3 ώρες περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού).

Λίγα μυστικά ακόμα
Μη φοβηθείτε το αλάτι και το λάδι που θα αλείψετε την πέτσα, αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό που την κάνει ξεροψημένα και τραγανή.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Πανεύκολη Βασιλόπιτα ....


Υλικά:
250 γρ.  βούτυρο  γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
2 πορτοκάλια (χυμός)
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
500 γρ.. αλεύρι Φαριν Απ
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει. Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη σόδα και τον προσθέτουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι.
2. Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Αμέσως μετά προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
3. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 ή 32 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 45΄-50΄. (Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί, πρέπει πριν βάλουμε το μείγμα να στρώσουμε το ταψί -το οποίο έχουμε ήδη βουτυρώσει- με λαδόκολλα).
4. Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Καλή Χρονιά !!!!!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ....?? Αρκας...


Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αύρα....



Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν πολλές ευκαιρίες γνωριμιών με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, ενώ παράλληλα εισάγουν τον χρήστη σε νέα ερεθίσματα σχετικά με το τί γίνεται στον κόσμο σε όλους τους τομείς. Δεν είναι περίεργο που οι χρήστες αυτών των σελίδων αυξάνονται με όλο και ταχύτερο ρυθμό, καθώς εκεί μπορεί κανείς να βρει πολλά περισσότερα από όσα υπάρχουν γύρω του στην απτή καθημερινότητα του.
Για πολλούς ανθρώπους αυτές οι σελίδες γίνονται, κατά κάποιο τρόπο, σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, αφού συνομιλούν καθημερινά με φίλους, αναρτούν στιγμιότυπα από σημαντικές του στιγμές και αναπτύσσουν μια δική τους «προσωπικότητα», ταιριαστή με το όλο διαδικτυακό περιβάλλον. Είναι ένας μικρόκοσμος που απλώνεται στα χέρια του χρήστη μέσα σε δευτερόλεπτα, αποκαλύπτοντας μία εικονική πραγματικότητα, που ελάχιστα κανείς μπορεί να γνωρίζει αν είναι αληθινή. Τα πολλαπλά ερεθίσματα που προβάλλονται συνέχεια σε τέτοιου είδους sites συνήθως δείχνουν μία ωραιοποιημένη εικόνα για το τί ζει, αισθάνεται και βιώνει ο καθένας. Προκειμένου να διατηρηθεί μία αξιοπρόσεκτη εικόνα, οι χρήστες τείνουν να υπερβάλλουν τις καλές τους στιγμές, προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα σχόλια ή την προσοχή των άλλων.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, ωστόσο η περιήγηση σε τέτοιες σελίδες μπορεί να αποβεί αρνητική για την προσωπική μας αύρα. Ο λόγος που κάτι τέτοιο συμβαίνει είναι γιατί υπάρχουν φορές που κάποιος μπορεί να δώσει υπερβολική σημασία σε όσα βλέπει να συμβαίνουν σε άλλους, και να τα αντιπαραβάλλει με την δική του ζωή- και τα ψεγάδια που αυτή έχει. Θεωρώντας ότι άλλοι περνούν καλύτερα στη ζωή τους (ειδικά φίλοι και κοντινά του πρόσωπα), μπορεί να αισθανθεί μειονεκτικά απέναντι τους, ακόμα και να πιστέψει σοβαρά πως οι άλλοι είναι πιο τυχεροί και πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με τον ίδιο. Καθώς περνούν οι μέρες, αυτή η πεποίθηση ριζώνει όλο και πιο πολύ εντός του, μειώνοντας την ψυχολογική του σταθερότητα και την θετικότητα του. Ως αποτέλεσμα, η ίδια η αύρα αρχίζει να χάνει λίγο λίγο την δύναμη της, επηρεασμένη από την εσωτερική κατάπτωση του ατόμου. Όλο αυτό λειτουργεί σαν φαύλος κύκλος, που εν τέλει αφήνει το άτομο να αισθάνεται μειονεκτικά για το όσα το ίδιο δεν ζει και απολαμβάνει, σε αντίθεση με τους άλλους- ή μάλλον, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ότι απολαμβάνουν οι άλλοι.
Το σημαντικό εδώ είναι να κατανοήσει ο καθένας πως η «ζωή» στο διαδίκτυο διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες, που αναγκαστικά χρειάζεται ο καθένας να ακολουθεί. Αυτό απαιτεί να εμφανίζει ο καθένας την μισή αλήθεια από όσα πραγματικά βιώνει στην καθημερινότητα του. Χρειάζεται ψυχραμία και λογική πριν ο καθένας αρχίζει να συγκρίνει την δική του ζωή με όσα συνεχώς αναρτώνται στους κυβερνοχώρους του Ίντερνετ. Αυτό θα αποβεί βοηθητικό όχι μόνο για την ψυχολογική του υγεία, αλλά και για την ενεργειακή του.

 Γιονίντα Ντρίζα
Ενεργειακή Θεραπεύτρια - Συγγραφέας


 Πηγη:enallaktikidrasi

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Γαλακτομπούρεκο Με Ανθόνερο.... ( Κυπριώτικη Συνταγή )


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κ.σ. ριζάλευρο
2 αυγά
2 κρόκοι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. βούτυρο

Για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια νερό
1 κιλό ζάχαρη
3 κ.σ. ανθόνερο
φλούδα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.  Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα 2 αυγά, 2 κρόκους, το σιμιγδάλι και το ριζάλευρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μπολ  με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε το μείγμα στην ίδια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο κρούστας καλά, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη και διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα. Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού. Αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κέικ με μπανάνα,...


Υλικά:
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα / θρυμματισμένα καρύδια
1 Φλιτζάνι γιαούρτι 
3 μεγάλα αυγά
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε τις μπανάνες στον επεξεργαστή τροφίμων .
 Χτυπήστε τα καρύδια στο μούλτι όπως τα θέλετε (ανάλογα αν θέλετε να τα βρίσκετε στο κέικ ή οχι) για να τα μετατρέψετε σε καρυδόψιχα..
Χτυπήστε μετά όλα τα συστατικά σε ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μην υπάρχουν εξογκώματα  . Εάν χρησιμοποιείτε ψιλοκομμένα καρύδια , χτυπήστε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι κρεμώδες χωρίς σβόλους  και στη συνέχεια, προσθέστε τα καρύδια .
Ρίξτε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε . Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκατοστών .
Ψήστε στο φούρνο , στους 170C  για 45 λεπτά ή μέχρι οδοντογλυφίδα βγει καθαρή . Να είστε προσεκτικοί και να μην αξιολογήσετε την ετοιμότητα του κέικ  βλέποντας την κρούστα , καθώς αυτό το χωρίς λάδι και βούτυρο κέικ  θα έχει μια υγρή κρούστα , ακόμη και όταν θα είναι έτοιμο!

Καλή Επιτυχία ....!!!!!!

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΚΥΡ...Μοναδικός....!!!


Η συνεισφορά της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη διανοητικών δυσλειτουργιών.....



Νέα έρευνα δείχνει υψηλή συσχέτιση της Μεσογειακής διατροφής και της μείωσης της επικινδυνότητας για εμφάνιση διανοητικών δυσλειτουργιών.
Στην μετα-ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Annals of Neurology , εξετάζεται η συσχέτιση της μεσογειακής διατροφής με την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου, Νόσου Πάρκινσον, κατάθλιψης και άλλων διανοητικών δυσλειτουργιών.
Από τις 22 μελέτες που αναλύθηκαν προέκυψε υψηλή συσχέτιση της μεσογειακής διατροφής με μείωση του κινδύνου για κατάθλιψη, εγκεφαλικά επεισόδια και διανοητικές δυσλειτουργίες.
Η μεγαλύτερη συσχέτιση με τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων προέκυψε για τους άντρες, ενώ η συσχέτιση της μεσογειακής διατροφής με τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης κατάθλιψης είναι ανεξάρτητη ηλικίας

site:Foodbites |
Πηγή: Annals of Neurology

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Wi - Φαι... του Ankyr..


Αλατοθεραπεία...καθαρίζει με φυσικό τρόπο τους πνεύμονες!


Του Μιχάλη Χατζηγιάννη πνευμονολόγου.....
Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, περιέχει πάνω από 84 μέταλλα και στοιχεία απαραίτητα για τη ζωή, ενώ το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα ωφέλιμο μεταλλικό στοιχείο, περιέχει όμως πρόσθετα – sodium ferrocyanide, ammonium citrate και aluminum silicate – που δεν έχουν καμία θετική επίδραση στο σώμα, αντίθετα, το τελευταίο ενοχοποιείται για πρόκληση της νόσου Alzheimer.
Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, παίζει ζωτικής σημασίας ρόλο και βοηθά στον καθαρισμό των πνευμόνων και του αναπνευστικού από τις βλέννες, αφού έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση, ειδικά στο άσθμα και την κυστική ίνωση και για τον καθαρισμό της καταρροής και του μπουκώματος της μύτης, είναι δε και ένα ισχυρό φυσικό αντιισταμινικό.
Το αλάτι χρησιμοποιείται και στην ολιστική θεραπεία μέσω της αλατοθεραπείας.
Η αλατοθεραπεία είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους ως μία εμπειρία αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος.
Το ορυκτό αλάτι χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς στη φυσική του μορφή χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον επεξεργασία.
Στις αρχές του 20ου αιώνα παρατηρήθηκε ότι οι αλατωρύχοι εμφάνιζαν μειωμένα αναπνευστικά προβλήματα, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία κλινικών αποκατάστασης κοντά σε παλαιά αλατωρυχεία.
Η πλέον διαδεδομένη μέθοδος αλατοθεραπείας είναι η παραμονή σε κατάλληλα διαμορφωμένα σπήλαια άλατος. Το μυστικό των σπηλαίων άλατος (Salt Caves) είναι ότι ο αέρας που κυκλοφορεί είναι εμπλουτισμένος με ιχνοστοιχεία και ιόντα που απορροφώνται από το σώμα και οδηγούν σε χαλάρωση, αναζωογόνηση και ισορροπία του οργανισμού.
Η υψηλή κρυσταλλική του δομή επιτρέπει την κυτταρική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του και την αποκατάσταση της ισορροπίας των αλκάλιων και των ηλεκτρολυτών του σώματος.

Προσοχή! Δεν συνιστάται σε περιπτώσεις οξέων λοιμώξεων, καρδιοαγγειακά νοσήματα, νευρολογικά νοσήματα (επιληψία, κλειστοφοβία κλπ). Πριν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την παραπάνω εναλλακτική θεραπεία, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.
Καμία θεραπεία δεν είναι "αθώα" και δεν στερείται παρενεργειών και αντενδείξεων.
 Πηγή:  Από Iatropedia.gr | Iatropedia.gr –
Μιχάλης Χατζηγιάννης

Πνευμονολόγος - Μυτιλήνη
http://spiromed.blogspot.gr/

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το Κολοκάσι Η πατάτα των Τροπικών:....

Το ακούτε για πρώτη φορά.... Και ας το τρώει ο μισός πλανήτης.
Το έφαγα στην Κύπρο δεν το ήξερα ..... ( ο άνδρας είναι από την Κύπρο)
να σκεφτείτε ότι τον πρώτο χρόνο που έμενα εκεί.. μέρα πάρα μέρα έτρωγα Κολοκάσι.....

Το κολοκάσι είναι βολβός σαν την πατάτα ή τη σελινόριζα, έχει χοντρή φλούδα σε καφετί χρώμα και κωνικό σχήμα (οι ΝοτιοΚορεάτες το λένε “το αυγό από τη γη“) και ίσως στη γεύση ταιριάζει περισσότερο με την γλυκοπατάτα. Όταν αφαιρούμε τη φλούδα το εσωτερικό του είναι λευκό, αρκετά σκληρό το οποίο μαλακώνει όταν το βράζουμε ή το τηγανίζουμε.

Είναι πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες Β6, C, E και  σε μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Τα φύλλα του τα οποία επίσης τρώγονται είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και C και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τους βολβούς. Όμως τόσο οι βολβοί όσο και τα φύλλα δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμά γιατί περιέχουν κάποιες τοξικές ουσίες οι οποίες καταστρέφονται μόνο κατά το μαγείρεμα.  Το κολοκάσι κάνει καλό στην πίεση και στις καρδιοπάθειες ενώ είναι πολύ περισσότερο εύπεπτο από την πατάτα γιατί οι κόκκοι αμύλου που περιέχει είναι δέκα φορές μικρότεροι από εκείνους της πατάτας.

Ευδοκιμεί κάτω από τη γη σε υγρά και ζεστά κλίματα και καλλιεργείται για 14 μήνες μέσα στο χώμα όπως η πατάτα. Επίσης καλλιεργείται πολύ εύκολα.  Κόβεις ένα κομμάτι από το πάνω μέρος του και το φυτεύεις. Το φυτό ανήκει στο γένος του ηλίανθου και βγάζει μεγάλα, όμορφα πράσινα φύλλα τα οποία συχνά αναφέρονται και ως “αυτιά ελέφαντα” εφόσον φτάνουν 1-2 μέτρα σε μήκος. Στην Κύπρο το καλλιεργούν και σαν καλλωπιστικό φυτό. Στο Νεπάλ τα χρησιμοποιούν επίσης σαν αυτοσχέδιες ομπρέλες σε ξαφνική βροχή.

Το κολοκάσι λέγεται πως κατάγεται από την Νοτιοανατολική Ασία, συγκεκριμένα από την ανατολική Ινδία και το Μπαγκλαντές ενώ έρευνες δείχνουν πως η καλλιέργειά του ξεκίνησε γύρω στο 5.000 π. Χ. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε χώρες της Ασίας, της Αυστραλίας και της Αφρικής και συγκεκριμένα το βρίσκουμε στις κουζίνες πολλών χωρών όπως στη Βραζιλία, Χαβάη, Καραϊβική, Μαλδίβες, Νεπάλ, Φιλιππίνες, Κίνα, Ιαπωνία, Μπαγκλαντές, Ινδία, Αίγυπτο, Λίβανο, Ταϊλάνδη, Νιγηρία, Γκάνα, Καμερούν, Τουρκία (νότια) , Βιετνάμ, Νότια Κορέα και Πολυνησία. Στις πιο κοντινές μας περιοχές το συναντάμε στην Κύπρο και από την Ελλάδα, μόνο στην Ικαρία. Από την υπόλοιπη Ευρώπη, το βρίσκουμε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στα Κανάρια Νησιά.

Οι Ικαριώτες το βράζουν για δύο ώρες και το κάνουν σαλάτα ή μαγειρευτό με φασόλια. Οι Αιγύπτιοι το μαγειρεύουν με μοσχάρι και σκόρδο ενώ στην Ινδία με αρνί αλλά και ως συνοδευτικό σε πολλά πιάτα με πράσινες καυτερές πιπεριές, κρεμμύδι και ντομάτα ή με ρύζι ή με καυτερό κάρυ και γαρίδες. Στο Λίβανο το βράζουν, το κόβουν σε φέτες, το μαρινάρουν με σουμάκ και το τηγανίζουν ενώ στην Αμερική πωλείται και σαν chips.

Στην Ικαρία όπου είναι γνωστό το κολοκάσι στην Ελλάδα, λέγεται πως τους έσωσε από την πείνα κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου. Στην Ευρώπη ήταν γνωστό από τους αρχαίους Ρωμαίους και ομάγειρας Apicius αναφέρει σε βιβλίο του πολλές μεθόδους προετοιμασίας για το κολοκάσι συμπεριλαμβανομένων το βράσιμο, σάλτσες και φαγητά με κρέας ή πουλερικά. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η χρήση του κολοκασιού συρικνώθηκε δραματικά στην Ευρώπη και αυτό οφειλόταν κυρίως στη μείωση των εμπορικών συναλλαγών με την Αίγυπτο που ήταν και από τους κυριότερους προμηθευτές.

Πώς καθαρίζουμε και κόβουμε το κολοκάσι:
Το κολοκάσι έχει μια ιδιατερότητα κατά το καθάρισμα και το κόψιμο. Δεν το πλένουμε εξωτερικά παρά μόνο το καθαρίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας ή με μια βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα κόβοντάς τη με το μαχαίρι.Δεν το πλένουμε γιατί βγάζει ένα γλοιώδες υγρό που δεν είναι ευχάριστο. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους μπήγοντας την μύτη του μαχαιριού μέσα στη σάρκα του και το στριφογυρίζουμε μέχρι να κοπεί ένα κομμάτι. Εάν κοπεί αρκετά μεγάλο τότε το κόβουμε κανονικά με το μαχαίρι. Με αυτόν τον τρόπο λένε πως γίνεται πιο νόστιμο και δε λιώνει κατά το μαγείρεμα.
Υπάρχει Σε Πολλά  Σούπερ Μάρκεt   και στην  Λαικη  αγορα... και εχει συνοδευτικό φυλλαδιάκι με τις πληροφορίες .....


scrolltotop