Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Γαλακτομπούρεκο Με Ανθόνερο.... ( Κυπριώτικη Συνταγή )


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κ.σ. ριζάλευρο
2 αυγά
2 κρόκοι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. βούτυρο

Για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια νερό
1 κιλό ζάχαρη
3 κ.σ. ανθόνερο
φλούδα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.  Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα 2 αυγά, 2 κρόκους, το σιμιγδάλι και το ριζάλευρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μπολ  με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε το μείγμα στην ίδια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο κρούστας καλά, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη και διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα. Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού. Αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop