Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Μπακλαβάς Τζιζκέικ...


ΥΛΙΚΑ:
1400 γρ. τυρί κρέμα Arla buko
225 γρ. αλεύρι
450 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κρόκοι αυγού
400 γρ. γάλα
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού για μπακλαβά
500 γρ. καρύδια
250 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
350 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καμμένο) Lurpak
400 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΚΕΣΗ:

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Σε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα-ένα. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και σκορπίζουμε τα μισά πάνω από τα φύλλα. Απλώνουμε την κρέμα τυριού και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια. Τελειώνουμε στρώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 70-80 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το μέλι που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. 

Καλή Επιτυχια !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop