Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ελιόπιτα ρολό από Κύπρο...


Υλικά:
1 κούπα ανθρακούχο πορτοκαλάδα 
1 κούπα παρά 2 δάχτυλα ελαιόλαδο
4 κούπες αλεύρι
4 κουταλάκια Baking Powder
1/2 κουταλάκι αλάτι


1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1-2 κουταλιές ξερό δυόσμο (κατά βούληση)
4-8 ελιές μαύρες, αλατισμένες και ζαρωμένες δηλαδή ζούπες

Πάρτε μια μεγάλη λεκάνη, ρίξτε...

μέσα το λάδι και την πορτοκαλάδα. Από πάνω ρίξτε το αλεύρι, το Baking Powder και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά. Ζυμώστε για ένα δεκάλεπτο (αν βαριέστε αφήστε το μίξερ να το κάνει). Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει. Αφήστε τη σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί κανένα τεταρτάκι. 




 Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ισομερή τεμάχια. Ανοίξτε τα ένα-ένα σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Προσέξτε να ανοίξετε το ζυμάρι αρκετά λεπτό, διαφορετικά, όταν ψηθεί και φουσκώσει θα είναι πολύ χοντρό. Απλώστε από πάνω αρκετό από το μείγμα κρεμμυδιού και ψιλοκόψτε 1-2 ελιές. Αν θέλετε μπόλικη ελιά βάλτε 2. Αν δε θέλετε αρκετή βάλτε 1. Αρχίστε να ρολάρετε το φύλλο από τη φαρδιά του πλευρά. Τοποθετήστε τα μπαστούνια στο ταψί αραιά μεταξύ τους. Αν σας αρέσει το σουσάμι, πριν τα βάλετε στο ταψί κυλίστε τα μέσα σε σουσάμι. Τα κυλάμε και δεν τα πασπαλίζουμε για να κολλήσει καλά το σουσάμι. Κόψτε λοξά τα μπαστούνια σε μικρά κομμάτια. Ψήστε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Καλή Επιυχία...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop