Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Μακαρόνια του φούρνου ( Κυπριακό Παστίτσιο )....


Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια χοντρο
1 κύβο κνορ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού λάδι
650 γραμμάρια κιμά  μισό χοιρινό και μισό μοσχάρι
αλάτι, πιπέρι κανέλα
1/2 δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 χαλούμι τριμμένο
1 κ.γ ξηρό δυσμό

Υλικά για μπεσαμέλ:

3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι
6 κουταλιές αλεύρι
5 φλιτζάνια γάλα
λίγο αλάτι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι χαλούμι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τον κιμά:
Τηγανίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλάτι, πιπέρι κανέλα και τέλος το μαϊντανό.

 Μπεσαμέλ:

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο ή το λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να ενωθεί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ζεστό, και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μετά από 2-3 λεπτά το αλάτι, τα αυγά, καλά κτυπημένα, και τέλος το χαλούμι.
Βράζουμε τα μακαρόνια μαζι 1 κύβο κνορ αλάτι. τα στραγγίζουμε. προσθέτουμε τα 2/3 απο το χαλούμι μαζί με τον ξερό δυοσμο τα ανακατεύουμε
Βάζουμε τα μισά μακαρόνια, σκορπίζουμε τον κιμά και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια με χαλούμι και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πάνω σκορ­πίζουμε   1/3 από το χαλούμι και δυόσμο ξηρό.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45'.

Καλή επιτυχία !!!!!!!

1 σχόλιο:

egkimosyni είπε...

Από τις ποιο καλές συνταγές για Παστίτσιο. Είχα δοκιμάσει το Παστίτσιο που μου άρεσε εξίσου καλά..
Αλλά προτιμώ τη συνταγή σας

scrolltotop